Lachen is gezond
Stichting Mediclowns
staat voor de lach
in de zorg!

Ieder mens

verdient het om gezien te worden. Daarom faciliteert Stichting Mediclowns bezoeken aan diverse zorginstellingen met meer dan 60 contactclowns. Dat doen ze op vrijwillige basis door een groot deel van Nederland. Wij maken op deze manier sinds 2008 dagelijks het verschil voor de eenzame zorgcliënt! Stichting Mediclowns is een goed doel en draagt de ANBI-status.



anbi-logo

Over de Mediclowns

Stichting Mediclowns kent een informele sfeer met een professionele inslag. Naast organisatorische en administratieve ondersteuning vanuit bestuur en regio-coördinatoren steunen wij elkaar in onze ontwikkeling. Op onze website kunt u meer lezen over onze contactclowns en onze werkwijze. Maar ook over onze vacatures. Heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in. Wij zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

Elke dag een lach

Lachen is gezond. Het ontspant en het lichaam maakt endorfines aan. De Mediclowns dragen er graag aan bij om die lach bij onze medemens op het gezicht te doen verschijnen...


Dat is de reden waarom wij ons als bestuur inzetten samen met al onze spelers. Dagelijks zijn wij te vinden in zorginstellingen. Wilt u aan dit doel ook een bijdrage leveren?


Dan bent u welkom. Dit kan op in allerlei rollen dus neem ook gerust contact op al heb je nog geen clownsopleiding voltooid.

Corrond

Contactclown

Onze clowns zijn gespecialiseerd in het maken van contact. Dat is wat contactclowns doen. Een contactclown probeert niet de lolbroek en een grapjas te zijn, maar gaat met een cliënt op een zoektocht. Het doel is werkelijk contact maken. En dit contact te laten groeien naar een prettige beleving in het moment.

Corrond

Voor wie?

Wij bezoeken veelal gesloten afdelingen in de ouderenzorg of (ernstig) meervoudig beperkten. Onze doelgroep zit vaak in hun eigen wereld vast. De mensen kunnen zich slecht uiten of helemaal niet (meer) praten. De contactclown kan door spel contact maken. Als we weggaan uit de huiskamer is de sfeer positief veranderd. Ons speelgebied dekt een groot deel van Nederland.

Pleyade-Eldenstaete1-768x741
Pasfoto Marga Liebrand rond

“Elke vrijdag is het weer een klein feestje voor de bewoners van Eikenhorst! De mediclowns weten ook in deze barre coronatijden iedere keer weer een glimlach op de vele gezichten te toveren. Dat het optreden buiten en op afstand is doet er niets aan af; voor de bewoners is het een welkom verzetje. De clowns weten met kleine intieme momenten en zeker ook met vrolijke uitbundige capriolen de harten van de bewoners te raken. Heel fijn dat ze er voor onze bewoners zijn!!”

Marga Liebrand, coördinator welzijn ZZG Zorgroep