Verpleegkundige klimt in de pen

Standaard

MediClowns bedenker en oprichter is verpleegkundige Mathijs Schaap. Mathijs heeft zijn visie op het verpleegkundige vak in boekvorm uitgebracht.

Stel jezelf eens voor: een ziekenhuis waar klachten afnemen, patiënten tevreden zijn en verpleegkundigen fluitend naar hun werk gaan. Het lijkt ondenkbaar in een tijd waarin werkdruk in de zorg steeds meer toe lijkt te nemen, klachten van patiënten alleen maar erger worden en het aantal taken zich uitbreidt. Toch is het mogelijk. Mathijs Schaap laat zien dat het belangrijk is om jezelf bewust te zijn van een aantal belangrijke punten binnen de werkhouding. Daarnaast bevat dit boek een flink aantal voorbeelden uit de praktijk hoe je met humor en een positieve houding je zorgrelatie met de zorgvrager optimaal kan laten verlopen.

Mathijs Schaap (Dordrecht, 1976) is sinds 1994 werkzaam in de gezondheidszorg. Vanaf het begin maakte hij vaak een onuitwisbare indruk op de zorgvragers vanwege zijn unieke houding, die hij zich bewust heeft aangemeten tijdens zijn loopbaan.
Mathijs is A-Verpleegkundige en bedenker, oprichter en voorzitter van Stichting MediClowns, een organisatie die zich bezig houdt met “humanitarian clowning”. Zij gaan verder waar andere bekende ziekenhuisclowns stoppen.

Inhoudsopgave:

– Voorwoord door Prof. Dr. Bob Smalhout
– Inleiding
– Florence Nightingale Returns
– Bring care back in healthcare
– Make A Difference
– Diary of a MadMan
– What’s up, doc?
– MediClowns: Humanitarian clowning
– Nawoord
– Bijlage 1: Dr. Madman’s 10 dagelijkse humoristische ziekenhuis acties
– Bijlage 2: Things to do….
– Bijlage 3: Now, this is a N.U.R.S.E.
– Aanbevolen literatuur & websites

N.U.R.S.E. – van mens tot mens, Mathijs Schaap
ISBN 978-90-484-1684-4
vaste prijs € 15,95

Reacties zijn gesloten.