Lachen is gezond
Stichting Mediclowns
staat voor de lach
in de zorg!

Ieder mens

verdient het om gezien te worden. Daarom faciliteert Stichting Mediclowns bezoeken aan diverse zorginstellingen met meer dan 60 contactclowns. Dat doen ze op vrijwillige basis door een groot deel van Nederland. Wij maken op deze manier sinds 2008 dagelijks het verschil voor de eenzame zorgcliënt! Stichting Mediclowns is een goed doel en draagt de ANBI-status.anbi-logo

Over de Mediclowns

Stichting Mediclowns kent een informele sfeer met een professionele inslag. Naast organisatorische en administratieve ondersteuning vanuit bestuur en regio-coördinatoren steunen wij elkaar in onze ontwikkeling. Op onze website kunt u meer lezen over onze contactclowns en onze werkwijze. Maar ook over onze vacatures. Heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in. Wij zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

Clownen in Coronatijd

We leven op het moment in een anderhalvemetermaatschappij. De clowns begrijpen dat maar al te goed. Maar willen wel samen boodschappen blijven doen...

We staakten na het uitbreken van Corona direct onze activiteiten. Na een korte tijd vroegen instellingen ons om van buitenaf te komen spelen. Na verschillende try-outs passen we dit succesvol toe in andere regio's waar daar om gevraagd wordt.

Corrond

Contactclown

Onze clowns zijn gespecialiseerd in het maken van contact. Dat is wat contactclowns doen. Een contactclown probeert niet de lolbroek en een grapjas te zijn, maar gaat met een cliënt op een zoektocht. Het doel is werkelijk contact maken. En dit contact te laten groeien naar een prettige beleving in het moment.

Corrond

Voor wie?

Wij bezoeken veelal gesloten afdelingen in de ouderenzorg of (ernstig) meervoudig beperkten. Onze doelgroep zit vaak in hun eigen wereld vast. De mensen kunnen zich slecht uiten of helemaal niet (meer) praten. De contactclown kan door spel contact maken. Als we weggaan uit de huiskamer is de sfeer positief veranderd. Ons speelgebied dekt een groot deel van Nederland.

Pleyade-Eldenstaete1-768x741
Pasfoto Marga Liebrand rond

“Elke vrijdag is het weer een klein feestje voor de bewoners van Eikenhorst! De mediclowns weten ook in deze barre coronatijden iedere keer weer een glimlach op de vele gezichten te toveren. Dat het optreden buiten en op afstand is doet er niets aan af; voor de bewoners is het een welkom verzetje. De clowns weten met kleine intieme momenten en zeker ook met vrolijke uitbundige capriolen de harten van de bewoners te raken. Heel fijn dat ze er voor onze bewoners zijn!!”

Marga Liebrand, coördinator welzijn ZZG Zorgroep