Brede foto 2

Onze missie & visie

Onze missie

Onze missie is om zoveel mogelijk liefde, aandacht en ontspanning te brengen bij de (dementerende) ouderen en/of (ernstig) meervoudig beperkten. De belevingswereld, de behoeften en wensen van de ander staan centraal. Op vrijwillige maar professionele basis. Ons bezoek is altijd vrijblijvend voor de ander: Het hoeft niet, het mag!

Clownmethondrond

Onze visie

Het ‘Clown zijn’ is geen doel op zich maar een middel om op positieve wijze contact te maken. Dat doen onze clowns op hun eigen, unieke en liefdevolle manier. Humor is daarbij een middel. Hierdoor vergeten mensen even de pijn en eenzaamheid en relativeren we de dagelijkse problemen. We verbeteren daarmee de kwaliteit van leven.

Patch_adams_rond

Onze oorsprong

Stichting Mediclowns bestaat sinds 2008. De oprichters vonden dat er behoefte was aan persoonlijke aandacht en humor bij de zorg voor volwassenen. Ze deden inspiratie op bij Patch Adams. De eerste jaren op een kleine schaal; Een handvol clowns en instellingen. Dat kwam ook omdat instellingen het belang van aandacht en humor in de zorg nog moesten (gaan) ontdekken. De laatste jaren groeit de stichting zowel in aantal vrijwilligers als in aantal bezoeken. Ons speelgebied is tegenwoordig een groot deel van Nederland.

Onze Clowns

Beleid

U leest in ons beleidsplan hoe we in de nabije toekomst ons verder willen ontwikkelen. Daarnaast leest u in ons jaarverslag meer over het verloop van afgelopen kalenderjaar. Tevens zijn recente financiële overzichten bijgevoegd.

Bestuur

profielfotoHesselVoorbijrond

Hessel Voorbij
voorzitter

profielfotoArnoudDumontrond

Arnoud Dumont
penningmeester

Linda Seewald
secretaris

Emmy van Schalkwijk
Alg. bestuurslid

Het bestuur van de Stichting Mediclowns bestaat geheel uit vrijwilligers. Zij ontvangen voor hun inzet geen vergoeding.

vacatures

Bent u geïnteresseerd in één van onze vacatures? Neemt u dan svp contact met ons op. Dat kan via bestuur@mediclowns.nl, middels ons contactformulier of telefonisch met Hessel Voorbij (voorzitter) op het telefoonnummer 06 – 29341220

vacature regio-coördinator

Voor de regio zuid zoeken wij nog een regio-coördinator. Een ervaren contactclown welke andere spelers wil begeleiden en doen groeien in hun spel en als persoon.

Wat verwachten wij van een regio-coördinator?

Van de regiocoördinator (M/V) van de Stichting Mediclowns wordt verwacht dat die de missie en visie onderschrijft en uitdraagt. De regio-coördinator is de spil tussen instellingen en spelers binnen een regio. Tevens is de regiocoördinator en belangrijke schakel tussen het bestuur en spelers.

Wat doet de regio-coördinator?

Contact onderhouden met de instellingen in betreffende regio;
Begeleiding van (aspirant)spelers in hun spel en navraag doen;
Aanbieden speellocaties/-momenten en delen van de planning;
Beoordelen wanneer bij speler de aspirant-status kan vervallen;
Acteren in geval van incidenten en bestuur hierbij betrekken.

Welke eigenschappen heeft onze regio-coördinator?

Je hebt humor, bent empatisch en hebt organisatievermogen. Je steunt de stichting in haar doel en hebt affiniteit met de doelgroep. Je bent zorgvuldig, hebt een proactieve houding en beschikt over het vermogen tot verbinden. Je kunt overweg met Google Drive en Excel.

Hoeveel tijd vragen wij van onze regio-coördinator?

Houdt rekening met een tijdbeslag van 1 á 2 dagen per maand

vacature algemeen bestuurslid

Ter uitbreiding van het bestuur zoeken wij een algemeen bestuurslid. U onderschrijft de missie en visie die de stichting uitdraagt en heeft affiniteit met de zorg.

Wat verwachten wij van een bestuurslid?

Als bestuurslid van de stichting Mediclowns ben je direct betrokken bij het goed georganiseerd houden van de stichting. U zult mede verantwoordelijk zijn over onze vrijwilligers, indirect over onze doelgroep en onze activiteiten. U draagt bij aan het organiseren van activiteiten en onderhouden van contacten.

Wat doet een bestuurslid bij de Mediclowns?

Organisatie van de jaarlijkse teamdag en trainingsdagen;
Contact leggen en onderhouden met speellocaties;
Betrokken zijn bij evaluaties en kennismakingsavonden;
Netwerken met speellocaties, partners en/of sponsoren;
Formuleren van concrete doelstellingen en voert die ook uit;

Welke eigenschappen heeft een bestuurslid?

Je hebt humor, bent empathisch en hebt organisatievermogen. Je hebt affiniteit met clowns en clowning in de zorg. Je bent zorgvuldig, een proactieve houding en vermogen tot verbinden. Je beschikt over een netwerk in de zorg en/of op andere terreinen.

Hoeveel tijd vragen wij van een bestuurslid?

Houdt rekening met een tijdbeslag van enkele uren per week