Brede foto

Zorginstellingen

Stichting Mediclowns verzorgt haar bezoeken voor iedereen die langdurig in de zorg verkeren. In praktijk zijn dit veelal (dementerende) ouderen binnen de ouderenzorg of (ernstig) meervoudig beperkten in woon-zorgcomplexen. Maar veel is mogelijk. Maak dit gerust met ons bespreekbaar door het formulier in te vullen. Het is de eenzaamheid die wij helpen te bestrijden. Oog voor het individu is wat we willen brengen. Het maakt daarbij niet uit of iemand nu dementeert of gevangen zit in zijn beperking. Wij gaan op zoek naar iemands eigenheid en bouwen ons spel uit tot een fijne beleving voor iedereen.

Coronaspel
Speelgebied Mediclowns

Speelgebied

Het blauwe deel is het speelgebied waarbinnen wij actief zijn. Dat groeit elk jaar een beetje verder uit. Momenteel werken wij in vijf regio’s; Zuid, West, Midden, Noord en Oost. Onze regiocoördinatoren zijn daarbij de spil tussen onze clowns en de instellingen. Onze regiocoördinatoren stemmen met u de bezoeken af. Daarnaast helpen ze de spelers ook om zich doorlopend te ontwikkelen in hun (samen)spel. Dat zorgt voor de kwaliteit die u zoekt bij uw dagbestedingsactiviteiten. Bent u geïnteresseerd? Meldt u dan via dit formulier aan. Het bestuur neemt dan spoedig contact met u op.

Spelen in Coronatijd

Clownen in Coronatijd
Speelgebied Mediclowns

Ons spel

Door ons spel beogen we zoveel mogelijk liefde, aandacht en ontspanning te brengen en aan te wakkeren bij onze medemens. De belevingswereld, de behoeften en de wensen van de bewoner staan centraal. Een contactclown probeert alle signalen waar te nemen en te respecteren. 'Clown zijn' is géén doel; de neus is enkel een middel om op positieve wijze contact te maken. Onbevangen kijken we onze ogen uit in een huiskamer. Vanuit individueel contact werken we aan verbinding. Door verbinding kunnen we op een plezierige reis gaan…

Clownen in Coronatijd
MiesmethappyFredklein
DSCN4788

Onze werkwijze

Veelal brengen we maandelijks een bezoek aan uw locatie met minimaal 2 clowns. De clowns bezoeken de bewoners in de afgesproken huiskamers of op verzoek op hun eigen kamer. Een bezoek op een ochtend of middag duurt ongeveer één tot maximaal anderhalf uur. We vragen hiervoor een kleine vergoeding. Deze bijdrage zorgt dat we de mogelijkheid hebben om de clowns een reisvergoeding te betalen en trainingen te bieden. Heeft u interesse? Dan verzorgen wij eerst twee proefbezoeken. Na een evaluatie komt het bestuur met u tot een schriftelijke afstemming.

De Zorg over de Mediclowns

Logo Attent

“Als de Mediclowns komen spelen zie ik mensen opbloeien, heel veel plezier hebben en haalt het mensen uit hun innerlijke wereld. Hun spel stimuleert tot positieve interacties ook tussen bewoners. Het heeft dan ook een positieve werking op de sfeer na hun bezoek.“

Dorothé Angenent, medewerker dagbesteding Tertzio

“Jolanda Been en ik, Peter Huka, werken als Activiteitenbegeleiders in Verpleeghuis Zuydtwijck te Leiden. Hier wonen mensen met de ziekte van Alzheimer en met Niet Aangeboren Hersenletsel. Sinds een paar jaar komen de Mediclowns onze bewoners bezoeken op vrijdag 1x per maand. Wat ons opvalt zijn de schitterende reacties van de meeste bewoners op de Mediclowns, voor ons om van te genieten."

Jolanda Been en Peter Huka, activiteitenbegeleiders Zuydtwijck

referentie3rond
logo-careyn

Afgelopen vrijdag waren onze bekende Mediclowns weer in huis en dan bedoel ik in ons trappenhuis. Met z’n tweeën zoals de bewoners dat al gewend zijn. Bewegend, één van de clowns is acrobate, zingend en met poppen en ook door heel gewoon naar elkaar te kijken, raakten ze ons publiek. Ik moet toegeven dat de creativiteit heel groot is, ook achter het glas. Het mooie is dat bewoners ook heel creatief en speels worden van de interactie. Mooie bijdrage in deze tijden van Corona!

Margareta Niens, activiteitenbegeleider bij Careyn

“Elke vrijdag is het weer een klein feestje voor de bewoners van Eikenhorst! De mediclowns weten ook in deze barre coronatijden iedere keer weer een glimlach op de vele gezichten te toveren. Dat het optreden buiten en op afstand is doet er niets aan af; voor de bewoners is het een welkom verzetje. De clowns weten met kleine intieme momenten en zeker ook met vrolijke uitbundige capriolen de harten van de bewoners te raken. Heel fijn dat ze er voor onze bewoners zijn!!”

Marga Liebrand, coördinator welzijn ZZG Zorgroep

Pasfoto Marga Liebrand rond