Nieuwsbrief MediClowns februari 2012

Standaard

Lieve mensen,

Achter de schermen heeft het bestuur niet stilgezeten en is er veel gebeurd in de afgelopen maanden. Zo is de website onder handen genomen en in een nieuw jasje gestoken. Op dit moment worden de puntjes op de “i” gezet en komt de nieuwe website op zaterdag 25 februari online!

Training
Ook de eerste clownstraining in 2012 was weer een succes. Op vrijdagochtend 3 februari werden de cursisten ’s ochtends getraind door Henk Groen en Mathijs Schaap en ’s middags hebben de cursisten mogen proeven van het optreden als MediClown in de praktijk. Dit ging niet zonder slag of stoot want ’s middags werden we verrast door een flink pak sneeuw, dus de clowns hebben zich een weg gebaand door het winterlandschap en zijn veilig op de bezoekadressen aangekomen.

Mocht je mee willen doen aan een workshop dan kan dat! De eerstvolgende training staat gepland op 6 april a.s. Deze training bestaat uit een workshop in de ochtenduren en ’s middags ga je de praktijk in om ervaring op te doen met Humanitarian Clowning. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus meld je aan en wie weet word je geraakt door het clownen en wil je je aansluiten bij de Stichting MediClowns.

Clown van de maand: Clown dr. Anders
Hoi, ik ben Dr. Anders, specialist lolgeneeskunde. Mijn bezoek aan u is om te kijken of uw lachspieren wel goed werken, en eventueel krijgt u een persoonlijk recept voorgeschreven. Ik hou heel veel van goocheltrucjes, en als ik kom is mijn magische vriendje Fred de wasbeer altijd bij me. Fred is een echte artiest: hij doet imitaties van Vader Abraham, Ted de Braak, Bert van Sesamstraat, en meer. Ook kan hij leuke trucjes doen! Fred is altijd wel erg nerveus, hoor! Maar het goede nieuws is dat hij erg eenkennig is: hij bijt alleen mij.

Applaus voor Dr. Anders!

Informatieavonden
Wil jij nou ook graag MediClown worden dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan een van onze informatieavonden. Om MediClown te worden is in principe een warm hart voor de medemens, inlevingsvermogen en begrip voor de medemens voldoende. Voor iedereen geldt dat het belangrijk is dat je de missie en visie van de stichting onderschrijft en dat je in teamverband kunt werken.

Nieuwe bezoekadressen
In de afgelopen maanden hebben we ons ingezet om nieuwe bezoekadressen te werven. We zijn er trots op te kunnen melden dat we Het Parkhuis en De Merwelanden in Dordrecht als nieuwe bezoekadressen hebben. De bezoeken aan de bewoners van deze zorginstellingen zijn elke keer opnieuw een kadootje, zowel voor de bewoners als de clowns.

En ook vanuit de regio Rotterdam is er goed nieuws te melden! Vanaf januari 2012 bezoeken de MediClowns de Driemaashave in Maassluis en de Driemaasstede in Schiedam. Kortom: Send in the clowns, ook in regio Rotterdam!

Vrijwilligers gezocht
We kunnen nog vrijwilligers gebruiken die zich in de regio Rotterdam als clown willen inzetten… Dus ben je woonachtig in Rotterdam en omgeving en wil je je als clown inzetten voor de medemens, aarzel dan niet langer en meld je aan voor een informatieavond.

Wil je je op een andere manier inzetten voor onze stichting, gebruik dan ons contactformulier met daarin een omschrijving van de kwaliteiten en competenties waarover je beschikt en wie weet kan je achter de schermen een belangrijke taak verrichten voor onze stichting! We zoeken nog vrijwilligers met PR-kwaliteiten die zich willen inzetten t.b.v. het werven van sponsors, donateurs, fondsen.

Nieuwe bestuursleden
In de vorige nieuwsbrief heeft het bestuur van de Stichting MediClowns een oproep gedaan om te solliciteren naar een functie binnen het bestuur van de Stichting. Het bestuur heeft zich kunnen uitbreiden met 2 enthousiaste leden: Monica Mansveld en Martijn van Opdorp.

Sponsors gezocht
Voor sponsors hebben we aantrekkelijke mogelijkheden. Wilt u ons sponsoren neem dan contact met ons op of bezoek een van onze informatieavonden, dan kunnen we uw wensen en onze mogelijkheden bespreken.

Warme groet,

Angelique Emmerink
Secretaris Stichting MediClowns

Reacties zijn gesloten.