MediClowns Nieuwsbrief juni 2012

Standaard

Beste mensen,
In de afgelopen maanden is er zo veel gebeurd binnen de Stichting MediClowns dat het weer tijd is voor een nieuwsbrief:

Sponsorloop obs De Violier
De leerlingen van basisschool De Violier in Schiedam hebben niet stilgezeten… Op 12 april hebben zij een sponsorloop gelopen voor de MediClowns. Zo’n 400 leerlingen hebben voor ons gesport en met elkaar 2500 euro voor de MediClowns opgehaald. Dit bedrag mochten wij op 6 juni in de vorm van een cheque in ontvangst nemen. Leerlingen van obs De Violier, super bedankt!

Pipopower
De clowns van Pipopower hebben een Pipotoer gehouden langs allerlei festivals in het oosten van het land. De giften en opbrengsten (in totaal bijna 400 euro) van deze toer komen ten goede aan een goed doel en dit jaar heeft Pipopower gekozen voor de MediClowns. Op 24 juni hebben de MediClowns dit bedrag in ontvangst mogen nemen op een festival in het Horsterpark in Duiven. Helaas viel het festival letterlijk in het water, maar dat mocht de pret niet drukken. Stichting MediClowns heeft leuke clownsvrienden ontmoet!

Braderie De Wilgenborgh Rotterdam
Woonzorgcentrum De Wilgenborgh in Rotterdam heeft op 23 juni een braderie georganiseerd en ook de MediClowns waren van de partij. De braderie werd druk bezocht door de bewoners en buurtbewoners van De Wilgenborgh. Hoewel de MediClowns de Wilgenborgh al drie jaar bezoeken waren zij voor veel mensen een nieuw gezicht en hebben ze leuke, spontane, bijzondere en indrukwekkende ontmoetingen beleeft.

Clownstraining Humanitarian Clowning
De clownstraining Humanitarian Clowning van 6 april jl. werd voor de eerste keer de gehele dag gegeven in Woon- & Zorgcentrum De Merwelanden in Dordrecht. De training werd goed bezocht en door De Merwelanden was een goede trainingsruimte en een uitstekende lunch verzorgd. Dit alles als wederdienst voor onze bezoeken aan de afdelingen van De Merwelanden en daar zijn we zeer content mee.

De volgende clownstraining staat gepland op 7 september 2012, locatie De Merwelanden. Mocht je mee willen doen aan deze workshop dan kan dat! Deze training bestaat uit een workshop in de ochtenduren en ’s middags ga je de praktijk in om ervaring op te doen met Humanitarian Clowning. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus meld je aan en wie weet word je geraakt door het clownen en wil je je aansluiten bij de Stichting MediClowns.

Patch Adams
Een ander hoogtepunt is de ontmoeting geweest tussen Mathijs Schaap (voorzitter Stichting MediClowns) en zijn grote voorbeeld en inspirator Patch Adams op 17 april jl. Patch Adams was als spreker aanwezig op een congres in Utrecht en Mathijs heeft de kans gekregen hem daar te ontmoeten en met hem te kunnen spreken over het werk van de Stichting MediClowns en de visie van Patch Adams op humor in de zorg en persoonlijke aandacht voor de zorgvrager.

Informatie avonden
Wil jij nou ook graag MediClown worden? dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan een van onze informatie-avonden. Om MediClown te worden is in principe een warm hart voor de medemens, inlevingsvermogen en begrip voor de medemens voldoende. Het is belangrijk dat je de missie en de visie van de stichting onderschrijft en dat je in teamverband kunt werken. Na de zomer worden er weer een nieuwe informatieavonden gepland, dus hou onze website in de gaten!

Voor nu een hele fijne zomer!

Angelique Emmerink
Secretaris Stichting MediClowns

Wil je onze nieuwsbrief graag per e-mail ontvangen geef je dan op via ons contactformulier

Reacties zijn gesloten.